Extra informatie

 

Lyts Tolsum gaat door

Na twee moeilijke jaren gaat Lyts Tolsum op volle kracht door met de zorg- en leertrajecten. Door aanpassingen in de regelgeving en de noodzaak om voor kinderen maatwerk oplossingen te vinden wordt er weer samenwerking gezocht en gevonden tussen zorgboerderijen en onderwijs en zo ook weer met Lyts Tolsum.

We kunnen nu gelukkig weer door met de samenwerkingen met scholen, dit alles in het belang van jongeren. Lyts Tolsum was de afgelopen jaren een pionier op het gebied van samenwerking tussen onderwijs en zorg. Zij heeft hier jarenlang ervaringen opgedaan met een VMBO school uit de buurt. Op deze wijze is getracht en tot uitvoering gebracht om jongeren weer aan het leren te krijgen en daarmee ook in de leerplicht te houden.

Het is belangrijk dat ook voor de groep jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen in het reguliere onderwijs, dat ook zij  uitzicht hebben of weer krijgen op een toekomst met leren en onderwijs. 

Door op onderstaande linkjes te klikken van  facebook, You tube, Omrop Fryslan en het onderzoeksprogramma  De Monitor van NCRV/KRO kun je lezen hoe we de publictiet hebben opgezocht om de problemen van deze kwetsbare groep jongeren onder de aandacht te brengen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5f4HkbHIsSY

https://www.facebook.com/ernst.rusticus

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/846369-eind-aan-speciale-lessen-van-zorg-en-leerboerderij-lyts-tolsum?fbclid=IwAR2Jo2qL13hK_jQQJQJud4oZGcd042gVTHQaDU49vVc-FfATpS2NJP-HY2U

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/448095/De_Monitor.html?fbclid=IwAR168nHIsYbiyBRDvJGdZNfT5bbwWTEFIt9H47DstXfBNrzSGcD5ZDaBw6Q

 

1.JPG