Extra informatie

 

Lyts Tolsum gaat door

Door allerlei aanpassingen in de regelgeving heeft Lyts Tolsum best wel eens moeilijke jaren gekend om door te kunnen gaan op de weg waarvan in de praktijk is gebleken dat deze goed passen bij de bij ons geplaatste jongeren. Lyts Tolsum is echter altijd doorgegaan op volle kracht met de zorg- en leertrajecten.

Door genoemde aanpassingen in de regelgeving en de noodzaak om voor kinderen maatwerk oplossingen te vinden zijn wij bereid om samen te werken met het onderwijs en andere organisaties. Voor ons staat het belang van de jongere voorop. Lyts Tolsum was de afgelopen jaren een pionier op het gebied van samenwerking tussen onderwijs en zorg. Zij heeft hier jarenlang ervaringen opgedaan met een VMBO school uit de buurt. Op deze wijze is getracht en tot uitvoering gebracht om jongeren weer aan het leren te krijgen en daarmee ook in de leerplicht te houden.

Het is belangrijk dat ook voor de groep jongeren die tussen wal en schip dreigen te vallen in het reguliere onderwijs, dat ook zij  uitzicht hebben of weer krijgen op een toekomst met leren en onderwijs. 

Door op onderstaande linkjes te klikken van  facebook, You tube, Omrop Fryslan en het onderzoeksprogramma  De Monitor van NCRV/KRO kun je lezen hoe we door middel van publicteit  de problemen van deze kwetsbare groep jongeren onder de aandacht hebben gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=5f4HkbHIsSY

https://www.facebook.com/ernst.rusticus

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/846369-eind-aan-speciale-lessen-van-zorg-en-leerboerderij-lyts-tolsum?fbclid=IwAR2Jo2qL13hK_jQQJQJud4oZGcd042gVTHQaDU49vVc-FfATpS2NJP-HY2U

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/448095/De_Monitor.html?fbclid=IwAR168nHIsYbiyBRDvJGdZNfT5bbwWTEFIt9H47DstXfBNrzSGcD5ZDaBw6Q

 

1.JPG